0594 51 68 64
Please select your preferred language:
Egbert  Wierenga

Egbert Wierenga

Medewerker Bedrijfsbureau (Laboratorium)


06 29 56 70 35

Home  /  Over ons  /  Ons team  /  Egbert Wierenga

Hobby’s:

hardlopen

Even voorstellen:
Mijn naam is Egbert Wierenga en ik ben werkzaam bij het geotechnisch laboratorium van Wiertsema & Partners.

Bijna 14 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt vanuit het milieukundig bodemonderzoek naar de geotechniek en sindsdien leer ik nog elke dag bij over het gedrag van grond en grondwater.

Toen ik in 2006 bij Wiertsema & Partners aan het werk ging, was dat destijds bij de afdeling Geomonitoring. Deze afdeling heette toen nog “speciale metingen”. In mijn eerste periode bij geomonitoring van 2007 t/m 2011 heb ik de meest uiteenlopende werkzaamheden binnen dit werkveld mogen uitvoeren op de meest bijzondere plaatsen. Van het meten van mortelschroefpalen tot het verrichten van deformatiemetingen. Deze variatie in werk en werk-omgeving heeft er voor gezorgd dat ik mij in al die tijd niet heb verveeld en mij op het gebied van monitoring goed heb kunnen ontwikkelen.

Nadat ik, als medewerker van geomonitoring, al eens voor het uitvoeren van plaatdrukproeven op Aruba en voor het testen van trekankers op Curaçao was geweest, kwam in 2011 de vraag of ik aan het werk wou bij CEGE Caribbean, een bedrijf gevestigd op Curaçao, destijds deels in eigendom van Wiertsema & Partners.

CEGE is in het gehele Caribisch gebied betrokken bij o.a. milieukundig en geotechnisch onderzoek. Mijn dagelijkse werk, als operations supervisor, bestond met name uit het aansturen van de veld-medewerkers en begeleiden van projecten, maar daarnaast ook uit de daadwerkelijke uitvoering van bodemonderzoek. In de 13 maanden dat ik in het Caribisch gebied heb mogen wonen en werken, heb ik mijn horizon behoorlijk kunnen verbreden, zowel op werkgebied als persoonlijk.

Vanaf september 2012 heb ik mijn werkzaamheden bij de afdeling Geomonitoring weer opgepakt. Naast het uitvoeren van de diverse veldwerkzaamheden, behoorde ook het contact met opdrachtgevers en het verwerken/rapporteren van data tot mijn werkzaamheden.
 
In 2016 kwam de vraag of ik mijn werkzaamheden voort wou zetten bij het geotechnisch laboratorium. En hoewel op voorhand het werken bij een laboratorium toch een geheel andere kant binnen de geotechniek leek, blijkt in de praktijk dat ik daarin juist veel van de opgedane ervaring uit vorige functies weer kan gebruiken.
 
Bij een groot deel van de werkzaamheden die ik doe bij Wiertsema & Partners, houd ik naast mijn eigen deel in een project, ook de focus op het “gehele plaatje”. Deze betrokkenheid in het gehele proces van offerte via uitvoering en rapportage tot facturatie is wat dat betreft wel de rode draad geweest bij al mijn werkzaamheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Certificering

Keurmerk bodembeheer Keurmerk VCA Keurmerk ISO
 
Button