0594 51 68 64
Please select your preferred language:
Koen Geurten

Koen Geurten

Boormeester


Home  /  Over ons  /  Ons team  /  Koen Geurten

Even voorstellen:

Mijn naam is Koen Geurten, werkzaam op de afdeling Uitvoering bij Wiertsema & Partners.

Na het behalen van mijn MAVO diploma in Maastricht, heb ik een jaar MBO Werktuigbouw gedaan. Dit bleek echter niet de juiste keuze. Hierna heb ik een BBL-opleiding gedaan tot chauffeur/monteur grondverzet & landbouwmachines. Tijdens deze opleiding kwam ik terecht bij één van de grootste grondverzetbedrijven bij ons in de regio. Hier was ik te vinden in de werkplaats, rijplaten verhuur en invaller op dumpers, graafmachines, bulldozers en wielladers bij vakantie en ziekte van collega’s.

Via een ZZP'er die me interessante verhalen vertelde, kwam ik op mijn 19e bij Lou Thijssen (TDCBV) terecht. Binnen 2 weken waren we vertrokken naar Abu Dhabi voor een near-shore klus. Helaas liep ik dat jaar Pfeiffer op en lag ik er een behoorlijke poos uit.

Daarna kwam ik bij Conex terecht, een klein bedrijf met een 20tons sondeerrups, een slagsondeer apparaat en een sonische boorstelling. Hier ben ik begonnen als assistent en in korte tijd doorgegroeid tot boor- en sondeermeester. Voornamelijk werden er warmtewisselaars geplaatst voor verwarmingssystemen. Ook geotechnische boringen werden uitgevoerd, o.a. voor de ondertunneling van de A2 bij Maastricht. Ook werkzaamheden in o.a. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Liberia, Rusland (Siberië) en Servië behoorden hierbij. Toen de bankencrisis zich voltrok, ging het niet goed met het bedrijf en nam Mos Grondmechanica het bedrijf in 2012 over. In het 4e jaar dat ik hier werkte volgde er een flinke reorganisatie. Tegelijkertijd kwam ik een vacature tegen bij Wiertsema & Partners, ze waren op zoek naar een assistent boormeester.

Het woordje “assistent” kwam te vervallen en ik kon op pad met de sonische boorstelling.
Hier voeren we geotechnische boringen mee uit tot ca. 50m diep, op land en water. Ook ben ik regelmatig op pad met onze midi sondeerrups, vanwege de beperkte afmetingen en het lage gewicht lekker divers qua inzet. Met enige regelmaat is deze machine ook op het water te vinden. Dit vind ik persoonlijk de mooiste klussen.

Het werken in ons ervaren team ervaar ik als zeer prettig. De werkzaamheden zijn voor mij erg variërend en dat is iets dat ik ook nodig heb. Ook het stukje ontwikkeling dat we nu als bedrijf doormaken op ICT gebied met GeoLoket vind ik interessant.

De mogelijkheid om op “mijn” manier ervoor te zorgen dat de klanten goede resultaten binnen krijgen en tevreden zijn, zorgt ervoor dat ik met plezier mijn werk doe. Ik blijf de komende jaren nog graag bij Wiertsema & Partners werken.

sonderen

Aanmelden nieuwsbrief

Certificering

Keurmerk bodembeheer Keurmerk VCA Keurmerk ISO
 
Button