0594 51 68 64
Please select your preferred language:
Teunis van der Sluijs

Teunis van der Sluijs

Medewerker Bedrijfsbureau (Geomonitoring)


Home  /  Over ons  /  Ons team  /  Teunis van der Sluijs

Hobby’s:

Voetballen, hardlopen en gezellig met vrienden zitten

Even voorstellen:
Mijn naam is Teunis van der Sluijs en ik ben werkzaam op de afdeling Geomonitoring van Wiertsema & Partners.

Tijdens mijn Civiele Techniek opleiding aan de Friese Poort te Drachten ben ik in aanraking gekomen met Wiertsema & Partners. Ik was een jongen die graag buiten werkte en het liefst in de weg- en waterbouw met mijn handen bezig was. Na een aantal stages in de reconstructies van woonwijken (riolering, straatwerk), was het tijd voor iets anders. Een leraar gaf aan dat Wiertsema & Partners wel iets voor mij was. Ik was verbaasd, want ik wilde helemaal niet met grondmonsters, boringen en proeven in het laboratorium bezig zijn, tenminste dat was mijn gedachte toen.

Met die ‘verkeerde’ gedachte ben ik op bezoek geweest bij W&P voor een rondleiding met Kees-Jan van der Made. Al snel bleek dat W&P veel en veel meer deed dan wat mijn verkeerde beeld er van was. Ik kan wel stellen dat ik in 2012 de mooiste stage heb gehad die ik mezelf voor kon stellen.
De vrijheid, en verantwoordelijkheid die al zo snel gegeven is was geweldig. Collegiale collega’s waarbij werknemer en werkgever allemaal gelijk zijn en de hiërarchie totaal niet aanwezig is. Voor mij was dit een reden om ooit terug te komen, maar eerst moest ik doorleren van Kees-Jan.

Zo gezegd, zo gedaan heb ik mijn MBO studie afgerond en ben ik HBO Civiele Techniek gaan volgen op de NHL te Leeuwarden. In het 3e jaar van deze studie ben ik nogmaals gaan stagelopen bij Wiertsema & Partners. Na het afronden van deze stage moest ik alleen nog afstuderen. Dit wilde ik graag ergens anders doen, om nog even in een andere keuken te kijken. Mijn doel was al om bij Wiertsema & Partners te gaan werken, maar helemaal definitief had ik dit nog niet laten blijken. Tot het moment dat een week voor mijn diplomering Gerben Spoelstra belde of ik wel langs wilde komen voor een gesprek. Ik haakte hierop in en had voor mijn officiële diploma-uitreiking al de baan die ik graag wilde.

In oktober 2018 ben ik begonnen in de buitendienst van de afdeling Geomonitoring. Mijn werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van waterspanningsmeters, plaatsen van peilbuizen, doormeten van betonpalen, deformatiemetingen, plaatdrukproeven, trillingsmetingen enz. Alles wat maar te maken heeft met omgevingsmonitoring.

Na een half jaar werken in het veld ben ik al redelijk snel naar binnen gegaan. Op dit moment houd ik mij bezig met het plannen, voorbereiden, begeleiden en rapporteren van zowel kleine als grote projecten. Het mooiste aan mijn werk is dat ik steeds meer besef dat grond en water een hele grote invloed hebben op alles wat er maar gebouwd wordt in de Civiele Techniek.

Met alle metingen die wij op de afdeling Geomonitoring doen kunnen we een groot deel van al deze invloeden monitoren. Het is leuk om klanten te bedienen, maar juist ook te sturen om het vraagstuk wat er is, zodanig te beantwoorden dat zij er iets aan hebben waardoor ze verder kunnen.
Kortom; een mooi bedrijf waar ik nog jaren lang plezier hoop te hebben. 

Aanmelden nieuwsbrief

Certificering

Keurmerk bodembeheer Keurmerk VCA Keurmerk ISO
 
Button